•  Gratis verzending vanaf €10,-
  •  Veilig betalen
  •  Snelle levering
  •  14 dagen bedenktermijn

Swipe to the right

Verleng de levensduur van je whiteboard

Uitprinten
14 februari 2018

Whiteboard kwaliteit
Het voornaamste bij het kiezen van een whiteboard is natuurlijk de maat. Maar er is ook groot verschil tussen kwaliteit van het oppervlak. Wordt het whiteboard matig intensief gebruikt? Dan is de standaard kwaliteit gelakt staal een prima keuze. Ga je het bord dagelijks intensief gebruiken? Kies dan voor emailstaal. Emaille whiteboards worden onder zeer hoge temperaturen 'gebakken' waardoor ze krasvast zijn. Dat staat dus bij voorbaat al voor een zeer lange levensduur.

De juiste whiteboard markers gebruiken
Het klinkt misschien logisch, maar voor een whiteboard gebruik je speciale whiteboard markers (en geen gewone stiften of permanent markers). Wij adviseren om whiteboard markers op alcoholbasis te gebruiken voor het beste resultaat. Andere typen stiften zijn mogelijk niet (volledig) uitwisbaar. En je wil natuurlijk niet dat geschreven tekst nog vaag op het bord achterblijft na het wissen.

Verder blijkt uit onze markertest dat het spreekwoord goedkoop = duurkoop zeker van toepassing is op whiteboard markers. Budget markers laat je dus liever links liggen. De merken Staedtler en Edding hebben goede kwaliteit whiteboard markers die lang meegaan en je whiteboard niet beschadigen.

Tip: Per ongeluk toch met een permanent marker op je whiteboard geschreven? Geen paniek! Probeer eens om er met een zwarte whiteboard marker overheen te schrijven. De alcohol in de whiteboard marker zou de inkt van de permanent marker los moeten weken. Als je het bord daarna schoonveegt dan verwijder je niet alleen de inkt van de whiteboard marker, maar ook die van de permanent marker. Werkt het niet? Probeer dan een speciale reinigingsspray voor whiteboards.

Het whiteboard schoonmaken
De kracht van een whiteboard zit hem in het snel kunnen wissen en weer opnieuw kunnen schrijven. Maar van al dat schrijven wordt het bord natuurlijk ook vies. Voor het wissen van een whiteboard gebruik je bij voorkeur een speciale bordwisser. Er zijn magnetische bordwissers die je aan het bord laat hangen (en dus niet kwijt raakt, handig!). Maar ook het gebruik van microvezeldoekjes of wegwerp wisser doekjes behoort tot de mogelijkheden. Zorg er in ieder geval voor dat de wisser schoon is, anders heb je kans op strepen. Ook veroorzaak je mogelijk krassen in het oppervlak als er vuil onder de wisser zit.

Daarnaast is het aan te raden om je whiteboard regelmatig grondig te reinigen met een speciale whiteboard reinigingsspray. Je verwijdert daarmee resten van markers en overig vuil, zonder je whiteboard te beschadigen. Het oppervlak van het whiteboard blijft mooi wit en helder en dat verlengt de levensduur aanzienlijk. Gebruik nooit glasreiniger, aceton of andere agressieve middelen! Deze beschadigen de coating van je whiteboard en resulteren erin dat het oppervlak steeds moeilijker te wissen is.


Tip: Wordt het whiteboard intensief gebruikt? Dan adviseren wij om het reinigen met een reinigingsspray wekelijks te herhalen. Vervang of reinig daarnaast ook regelmatig de wisser.

Whiteboard kopen? Je kunt ons gehele assortiment hier vinden. Ons assortiment whiteboard markers vind je hier. En producten om je whiteboard te reinigen vind je hier.